Fotopagina verbouwing RET complex Kleiweg

Het RET-complex aan de Kleiweg ondergaat een grondige metamorfose. Het complex van ruim 32.000 m2 zal plaatsmaken voor nieuwbouw ter grootte van ruim 16.000 mw.
Het gebouw zal bestaan uit werkplaatsen, traverse, kantoorruimten, ondersteunende ruimten en een buitenterrein voor de afdelingen Revisie &Modificatie, Logistiek, bureau Exploitatie Haltewerken, het Centraal Archief en Centrale Verkeersleiding.

Het sterk verouderde complex dat de RET in 1959, na het beëindigen van de werkzaamheden door Allan & Co, in gebruik nam voldoet niet meer aan de eisen.
Bovendien kan de beschikbare ruimte op deze locatie beter dan beter benut worden.
Het hoofdkantoor is al jaren geleden verhuisd en in de werkplaatsen voor trams en metro is te weinig lengte beschikbaar.
Met het project is 56 miljoen euro gemoeid, waarvan 14 miljoen wordt bijgepast door de Metropoolregio.
In 2015 is al een start gemaakt met de afbraak van de busgarage en januari 2017 is gestart met de werkzaamheden tot realisatie van de nieuwbouw op de plek van de werkplaatsen. De bouw van een moderne werkplaats en bijbehorende kantoren is inmiddels gestart. De nieuwe werkplaats wordt een rechttoe-rechtaan gebouw met een lichtdoorlatende kunststof gevel.
Eind 2018 moet alles klaar zijn.

De kleinere nieuwbouw waarin elk jaar tientallen tram- en metrostellen een grondige facelift zullen ondergaan, krijgt een veel efficiëntere indeling. Bovendien krijgt Randstadrail een nieuwe aftakking richting de remise vanaf halte Melanchtonweg, waardoor de metrostellen voortaan per spoor naar de remise kunnen rijden en niet langer op een dieplader hoeven te worden aangevoerd.

Op deze pagina foto’s van de werkzaamheden op het RET-complex Kleiweg.