Fotopagina RET motorrijtuig 237

Hier de foto’s van motorrijtuig 237 uit de RET motorrijtuigen serie 231-244.

  2 comments for “Fotopagina RET motorrijtuig 237

 1. Ronald van der Meer
  12 januari 2015 at 19:22

  Allemaal (grote- kleine Schindlers en bijwagens) bekeken. Om melancholiek van te worden…
  Jammer dat er zo weinig data bij de foto’s staan. Zeker voor jongeren lijkt me dit interessant om een situatie te plaatsen. Maar dat is natuurlijk afhankelijk of een fotograaf dit noteerde. Ook zijn er legio details op foto’s aan te wijzen. Bijvoorbeeld een foto van 239 op de Schiekade rond 1957, de bestuurder draagt een zomeruniform. Op deze foto en ook op een andere van de 239 een bijzondere dakreklame: Concours Hippique in Kralingen. (de tram zou de Manège pas 10 jaar later bereiken, Laan van Nooitgedacht!) Of bijvoorbeld een foto van een Allan-bijwagen achter een vierasser op lijn 4a. echter de motorwagen heeft de gewone wit op zwarte lijn 4b film. Ik zag ook een foto van een groet Schindler als lijn 6 op de Schiedamsedijk. Er staat bij : na de komst van de metro. De tram kwam inderdaad na de W-2 pas terug na de komst van de metro. Echter de wissels die naast de tram te zien zijn worden aangesloten om een tijdelijk enkelspoor op de stoep mogelijk te maken als tussen de NZlijn en de OWlijn het verbindingsspoor wordt gebouwd. De foto zal dus uit 1981 te zijn. Maar dit zijn details, leuk voor een dia-avond. Het is beslist geen kritiek.
  Echter: wil men meer details? Zo ja, hoe moet dat aangeleverd worden, bv foto XYZ of als bijwagen 1051 Aelbrechtsplein!?

  Al mijn lof, ga zo door!

  Groet uit Blijdorp, Ronald van der Meer

  • René van der Beek
   12 januari 2015 at 20:31

   Hallo Ronald, bij elke foto is feitelijk wel een verhaal te schrijven. Op een ander deel van de website hebben wij (voorlopig van een aantal straten) prentbriefkaarten en foto’s staan per straat inclusief een verhaal over de OV-geschiedenis. Zoals je zelf al zegt, genoeg stof voor een gesprek tussen wat OV (of Rotterdam)liefhebbers. Wij hebben er in principe voor gekozen basisinformatie bij de foto te vermelden om het nog enigszins ‘behapbaar’ te houden. Met een grote groep van mensen zou het een stuk makkelijker worden natuurlijk. De basisinformatie is altijd wagennummer, lijnnummer, locatie en datum. Een en ander natuurlijk voor zover bekend. Meer is altijd welkom en we zullen dat, waar mogelijk, ook zeker aanvullen. Informatie kan altijd op deze plaats, makkelijker is nog via het e-mailadres rovm.ret@gmail.com, wel met vermelding van het fotonummer; dus bijv. 232-26.
   Groeten René

Geef een reactie