Bijzondere activiteiten en bijzondere lijnen (1980-heden)

Bijzondere activiteiten en bijzondere lijnen

BIJZONDERE ACTIVITEITEN- VERSTERKINGS- EN MUSEUMLIJNEN IN ROTTERDAM 1980 – heden

Voor het overzicht 1929-1979 klik hier

1980

14 mei – 31 augustus; Historische tramdienst
Historische tramdienst RET, mede ter gelegenheid van 75 jaar Elektrische tram en op initiatief van de Stichting tot een Rotterdams Trammuseum (opgericht 12-11-1978). Op zaterdag, zondag en feestdagen en in de schoolvakanties ook op woensdag. Uurdienst van 10.00 tot 16.00 uur, prijs 0,50/0,25 ct.
Museummotorrijtuig 1, Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan.

17 mei; Binnenstadsdag
Drie museumlijnen ter gelegenheid van Binnenstadsdag;
lijn 14;       Molenlaan-Straatweg-Bergweg-Noordsingel-Katshoek-Pompenburg-Hofplein-Weena-Stationsplein (station C.S.) motorrijtuig 523
lijn 16;       Spartastraat-P.C. Hooftplein-Mathenesserdijk-Mathenesserbrug-Mathenesserplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (station C.S.)  motorrijtuig 515   +aanhangrijtuig 1008
lijn 22;       Chris Bennekerslaan-Oudedijk-Vlietlaan-Goudse Rijweg-Boezembrug-Boezemweg-Pijperstraat-Crooswijksestraat-Zaagmolenbrug-Zaagmolendrift-Zaagmolenstraat-Bergweg-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein (station C.S.) motorrijtuig 220.
Op 16 mei werd proefgereden met motorrijtuig 303 en aanhangrijtuig 1355 doch ontspoorde en werd de koppelstang verbogen.

16 augustus; Open dag Delfshaven
Open dag remise Delfshaven; motorrijtuig 303 rijdt met aanhangrijtuig 1008 de route Stationsplein-remise Delfshaven.

20 september; Afsluiting Seizoen
Ter afsluiting van het seizoen en ter herdenking van 75 jaar elektrische tram rijdt motorrijtuig 1, van 10.00-16.00 uur; Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan.
De motorrijtuigen 220 en motorrijtuig 515 + aanhangrijtuig 1005 rijden onder lijnnummer 10 de route Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Blaak-Nieuwstraat-Mariniersweg-Goudsesingel-Oostplein-Oostzeedijk-Honingerdijk. (75 cent per rit)
Tevens is er een tramopstelling in de Bentincklaan.

23 december; Avondrit NVBS
Voor de NVBS wordt met motorrijtuig 523 een avondrit gereden.

1981

1 april – 1 oktober; VVV-Rondritten
Dagelijks om 13:30 uur, route: Stationsplein (station C.S.)-Weena-Hofplein-Schiekade-Schieweg-Tramviaduct-Melanchtonweg-keerlus-Melanchtonweg-Tramviaduct-Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Westzeedijk-Droogleever Fortuijnplein-Westzeedijk-Hundsonplein-Spanjaardstrat-Schiedamseweg-Marconiplein-Mathenesserdijk-Mathenesserbrug-Mathenesserplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein.(14.30 uur). Aansluitend een rondvaart. Gereden wordt met motorrijtuig 523; prijs 16,50/8,25. In totaal 2500 passagiers maakten gebruik van deze rit.

25 april; 25 jaar Schiebroekse Gemeenschap
Ten behoeve van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Schiebroekse Gemeenschap maakt motorrijtuig 504 voorzien van een bloemstuk een rit met genodigden. De volgende ritten zijn gratis toegankelijk voor publiek; route: lus Melanchtonweg-Kastanjeplein.

1 mei; Onthulling Spiekmanmonument
In verband met de onthulling van het Spiekmanmonument rijdt TS tramstel 303 + 1008 een gezelschap van Burrgemeester, wethouders en genodigde vanaf de Coolsingel naar het P.C. Hooftplein.

17 mei: 50 jaar NVBS
Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de NVBS werd in Amsterdam een tramoptocht gehouden waaraan uit Rotterdam de motorrijtuigen 1, 15, 109, 220 en 507 deelnamen.

23 mei; Binnenstadsdag
Op verzoek van de VVV rijdt de TS met een lijn 14; Molenlaan-Straatweg-Bergweg-Noordsingel-Katshoek-Pompenburg-Hofplein-Weena-Stationsplein (station C.S.) met motorrijtuig 515 + aanhangrijtuig 1008,
lijn 17; Stationsplein (station C.S.) Weena-Hofplein-Coolsingel-Schiedamse Vest-Witte de Withstraat-Eendrachtsweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (station C.S.); motorrijtuig 220,
lijn 22; Chris Bennekerslaan-Oudedijk-Vlietlaan-Goudse Rijweg-Boezembrug-Boezemweg-Pijperstraat-Crooswijksestraat-Zaagmolenbrug-Zaagmolendrift-Zaagmolenstraat-Bergweg-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein (station C.S.) motorrijtuig 303.

24 mei – 30 augustus; Historische tramdienst
Op verzoek van de RET organiseert de TS op zondagen van 24-5 tot 30-8 en op di/wo/do van 7-7 tot 6-8 historische tramdienstritten. Kaartjes kosten 1,00/0,50
Lijn 10 wordt gereden met motorrijtuig 1 op de route: Van Aerssenlaan-Bentincklaan-Bentinckplein-Walenburgerweg-Stationssingel, Proveniersplein (CS-Nz)-Provenierssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan.
Lijn 20 wordt gereden met motorrijtuig 515 , zondagen van 28-6 tot 2-8 op de route; Van Aerssenlaan-Bentincklaan-Bentinckplein-Walenburgerweg-Stationssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Provenierssingel-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz)-Kruisplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Coolsingel-Chruchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein (vv).

3 oktober; 50 jaar NVBS
In verband met het 50-jarig bestaan van de NVBS rijdt op 3 en 4 oktober een tramlijn 11 als ringlijn vanaf het Stationsplein-Kruisplein-West-Kruiskade-1e Middellandstraat-Midellandplein-2e Middellandstraat-Vierambachtsstraat-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein. In het metrostation Eendrachtsplein wordt een tentoonstelling over 50 jaar railvervoer in en om Rotterdam gehouden en zijn er stands van de NVBS, de RET, de TS en de SSN. Op 3 oktober wordt met een Allan-rijtuig gereden, 4 oktober met een vierasser. Op 3 oktober zal ook museumrijtuig A 327 van de NZH worden ingezet.

1982

1 april – 30 september; VVV-rondritten
Dagelijks vertrekt motorrijtuig 523 om 13:30 uur voor een 1 uur durende rondrit met een aansluitende boottocht voor 16,50 vanaf het Stationsplein. De route is Stationsplein-Weena-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Viaduct-Kleiweg-Melanchtonweg-lus-terug via Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Westzeedijk-Droogleever Fortuynplein-Westzeedijk-Hudsonplein-Spanjaardstraat-Schiedamseweg-Marconiplein-Mathenesserdijk-Mathenesserbrug-Mathenesserplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein.

17 april; Openbaar vervoersdag
Een open dag in de remise Kralingen met een materieelshow. Op lijn 1 rijden diverse historische rijtuigen en er is een pendeldienst door vierassers van de Chris Bennekerslaan naar de remise. Gereden wordt met de 504, 515, 2510 en 702.

8 mei; Opening oostlijn Metro
In verband met de opening van de Oostlijn van de metro rijdt er een museumlijn onder lijnnummer 15; route: Stationsplein (station C.S.)-Kruisplein- Kruiskade-1e Middellandstraat-Claes de Vrieselaan-G.J. de Jonghweg-Droogleever Fortuijnplein-Westzeedijk-Eendrachtsweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (station C.S.). Gereden wordt met de motorrijtuigen 220, 303 en 556. Op het Eendrachtsplein is er een tentoonstelling in het metrostation van de Rotterdamse Museumtram Exploitatie (RME), TS, NVBS en het Railtheater.

22 mei; Binnenstadsdag
Op verzoek van de VVV rijdt de TS met een lijn 14; Molenlaan-Straatweg-Bergweg-Noordsingel-Katshoek-Pompenburg-Hofplein-Weena-Stationsplein (station C.S.) met motorrijtuig 504+aanhangrijtuig 1008,
lijn 16; Chris Bennekerslaan-Oudedijk-Vlietlaan-Goudse Rijweg-Boezembrug-Boezemweg-Pijperstraat-Crooswijksestraat-Zaagmolenbrug-Zaagmolendrift-Zaagmolenstraat-Bergweg-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein-Kruisplein-Mauritsweg-Eendrachtsplein-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein, motorrijtuig 556.
lijn 24; Stationsplein (station C.S.) Kruisplein-West-Kruiskade-1e Middellandstraat-Middellandplein-2e middellandstraat-Vierambachtsstraat-Mathenesserplein-Mathenesserbrug-Mathenesserdijk-PHooftplein-Huygensstraat-Spartastraat; motorrijtuig 220,

23 mei – 29 augustus; Historische tramdienst
Op initiatief van de RET rijdt er een historische tramdienst onder lijnnummer 21 met de motorrijtuigen 1 en 11 op zondagen van 23-5 tot 29-8 en di/wo/do van 6-7 tot 5-8. Route: Van Aerssenlaan-Bentincklaan-Bentinckplein-Walenburgerweg-Stationssingel, Proveniersplein (CS-Nz)-Provenierssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan. Prijs enkele reis 0,50. Op 21 juli werd dienst gedaan door motorrijtuig 556. (op 8 juli is motorrijtuig 1 aangereden door motorrijtuig 616/9 en op 8 augustus is motorrijtuig 11 met technische problemen gestopt.

29 mei: Laatste dag Allan’s lijn 6
De laatste dag dat Allan-stellen op lijn 6 werden ingezet reden diverse tramstellen rond met het bord met de tekst “laatste dag Allan-stellen lijn 6”

27 juni; 40 jaar Maastunnel
Vanaf de remise Hilledijk rijdt motorrijtuig 2520 onder lijnnummer 40 naar het Maastunnelplein ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Maastunnel. op de lijnfilm de aanduiding Maastunnelfeest.

4 juli – 8 augustus; Toeristische Tramlijn
Onder lijnnummer 20 rijdt motorrijtuig 556 op de zondagen een toeristische tramlijn op de route; Van Aerssenlaan-Bentincklaan-Bentinckplein-Walenburgerweg-Stationssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Provenierssingel-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz)-Kruisplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein (vv). Enkele reis Blijdorp-Provenierssingel 0,50, Enkele reis Blijdorp-Willemsplein 0,90.

6 – 16 oktober; Filmopnamen
Voor de AVRO worden er in de nachturen met motorrijtuig 362, de Tingeling, opnamen gemaakt met als bestuurder Kees Brusse. Voor de 362 uit reden motorrijtuig 2508 met bakwagen 243, waarop de camera geplaatst was.

30 oktober; open dag garage Sluisjesdijk
Na de verbouwing wordt een open dag georganiseerd in de garage Sluisjesdijk. SVA-bus 754 rijdt vanaf het Zuidplein naar de Sluisjesdijk voor 25 cent per persoon.

1983

1 april – 1 oktober; VVV-Rondritten
Dagelijks om 13.30 uur. motorrijtuig 523. Prijs 16,50/8,25 incl. rondvaart. Route: Stationsplein (station C.S.)-Weena-Hofplein-Schiekade-Schieweg-Tramviaduct-Melanchtonweg-keerlus-Melanchtonweg-Tramviaduct-Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Westzeedijk-Droogleever Fortuijnplein-Westzeedijk-Hudsonplein-Spanjaardstraat-Schiedamseweg-Marconiplein-Mathenesserdijk-Mathenesserbrug-Mathenesserplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein. (14.30 uur)

21 mei; excursie Citroen-club
Met het tramstel 303 + 1008 maakt de Citroen-club een rondrit door de stad.

28 mei; Binnenstadsdag
Ter gelegenheid van Binnenstadsdag organiseert de TS een lijn 11 op de route: Molenlaan-Straatweg-Bergweg-Benthuizerstraat-Zaagmolenstraat-Zaagmolendrift-Zaagmolenbrug-Crooswijksestraat-Pijperstraat-Boezemstraat-Boezemlaan-Oostplein-Goudsesingel-Pompenburg-Hofplein-Blaak-Stationsplein (station C.S.) motorrijtuigen 565, 556 met aanhangrijtuig 1355, 220 en 303. Tevens wordt op de haltes van de Oostlijn Capelsebrug-Binnenhof een open dag georganiseerd met diverse activiteiten.

2 juli; NZH-ritten
Het door Beynes geleverde tramstel A 327 aan de NZH rijdt een aantal ritten op de route Provenierssingel-Van Aerssenlaan.

9 juli; Afscheid Allan-stellen
Onder lijnnummer 2 rijden 3 Allanstellen tussen 10.00 en 17:00 uur afscheidsritten. Van de combinaties 109+1040, 130+1050 en 131+1042 was een versierde motorwagen 130 getooid met een bord ‘laatste dag Allan trams’.

22 oktober; open huis remise Hillegersberg
Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de remise Hillegersberg rijdt er een lijn 14 met motorrijtuig 563 tussen de Molenlaan en de remise Hillegersberg. De remise is open van 10 – 16 uur en SVA-bus 754 maakt ritten door Schiebroek voor 25 cent p.p.

8-10 september; Heineken Jazzfestival
Op 19, 20, 26 en 27/8 en 2, 3, 9 en 10/9 rijdt Jazztram motorrijtuig 504 vanaf het Stationsplein een korte route van een half uur door de stad terwijl er in de tram een kort optreden wordt gegeven. Ritprijs 2,50 inclusief een pilsje.

17+24 september; Tramfestiade
Ter gelegenheid van de Tramfestiade in Schiedam verzorgt de TS een lijn 1 op de route Stadserf-Heemraadsplein met museummotorrijtuig 504.

17-18 september; Historische tramritten
Historische ritten georganiseerd door de TS onder lijnnummer 17 met motorrijtuig 220 en motorrijtuig 303 over de route Van Aerssenlaan-Schiedamsedijk-Middellandstraat-Goudsesingel-Zaagmolenstraat. Motorrijtuig 11 rijdt die dag de route Van Aerssenlaan-Provenierssingel. Als winkelwagen voor de TS doen dienst de 556 op 17 september en de 2505 op 18 september.

1 oktober; Opening verlenging lijn 2
Ter gelegenheid van de officiële opening van het traject naar de Beverwaard zijn de motorrijtuigen 714, 718 en 722 versierd en rijden gratis ritten.

NVBS-rit
Over het nieuwe traject van lijn 2 wordt door de NVBS een excursie gemaakt.

1984

27 januari; Lustrum RME
Ter ere van het 1e lustrum van de werkgroep Rotterdamse Museum Exploitatie wordt een avondrit georganiseerd door Rotterdam tussen Schiedam-Woudhoek en de Burgemeester Oudlaan.

28 en 30 april; Rondje Blijdorp
Met motorrijtuig 303 reed de TS op deze zondagen vanaf het Stationsplein een rondje Blijdorp; route Stationsplein-Weena-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein.

12 mei: 100 jaar Elektriciteit
Ter gelegenheid van de manifestatie 100 jaar Elektriciteit in Rotterdam rijdt motorrijtuig 504 door Rotterdam met een orkest en de opschriften; Stroom maakt alles lichter.

26 mei; Avondexcursie NVBS
Het Schindler motorrijtuigen 15 en 243 werden ingezet voor de avondexcursie van de NVBS waarmee van het Stationsplein een route werd gereden vanaf Schiedam Woudhoek naar de Burgemeester Oudlaan.

31 mei – 29 juli; VVV ritten
In samenwerking met de VVV organiseert de Tramweg Stichting op zaterdag en zondag een rondrit. Vanaf het Stationsplein wordt gereden met motorrijtuig 303 en afwisselend met de 220. Het is een rondrit van 3 uur met bezoek aan het filmcafé De Motivatie (incl. consumptie 8,-/4,50)

In samenwerking met VVV en Spido ook dagelijks om 13.30 uur een rit vanaf het C.S. naar het Willemsplein. Incl. havenrondvaart 17,50/8,75. motorrijtuig 220 en motorrijtuig 303.

7-29 september; Heineken Jazzfestival
Zoals al vele jaren rijdt ook tijdens dit Heineken Jazzfestival motorrijtuig 504 als Jazztram. Op vrijdagavond 7, 14 en 21 september, zaterdagmiddag 8, 15 en 22 september, donderdag 27 en vrijdag 28 september van 16.30 tot 18.30 uur en 19.30 tot 21.30 uur en op zaterdag 29 september van 14.00 tot 17.00 en 18.00 tot 21.00 uur. Er wordt gereden vanaf het Stationsplein. Plaatsbewijzen 2,50 inclusief een glas bier.

17 november; museumritten
Met de motorrijtuigen 15 en 220 wordt onder lijnnummer 13 een museumrit gereden CS-Honingerdijk. Op het Stationsplein stonden opgesteld de museumrijtuigen 11 en 303.

1985

1 april – 31 oktober; VVV-rondritten
Dagelijks vertrekt motorrijtuig 523 om 13:30 uur voor een 1 uur durende rondrit met een aansluitende boottocht vanaf het Stationsplein. De route is Stationsplein-Weena-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Viaduct-Kleiweg-Melanchtonweg-lus-terug via Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Westzeedijk-Droogleever Fortuynplein-Westzeedijk-Hudsonplein-Spanjaardstraat-Schiedamseweg-Marconiplein-Mathenesserdijk-Mathenesserbrug-Mathenesserplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein. Kosten 16,50/8,50 p.p.

1 mei; Vliegfeest Zestienhoven
In verband met een vliegfeest op Luchthaven Zestienhoven worden vanaf de parkeerterreinen in de Spaansepolder en ‘s-Graveland extra bussen ingezet.

11 + 18 mei; Historische rit RME
De werkgroep Rotterdamse Museum Exploitatie zet een museumvierasser in op de route Stationsplein-Mathenesserplein van 10:00 tot 16:00 uur.

1 juni; Terug op de Schiedamseweg
In verband met de terugkeer van lijn 6 op de Schiedamseweg worden door de RET op die lijn diverse series ingezet zoals de motorrijtuigen 362, 363, 621, 701, 745 (als openingstram), 805, 1603, 1605, 1633, 1625 en 1310. De TS verzorgde een historische tramdienst op het traject Stationsplein-Spartastraat-Spanjaardstraat (driehoeken) met de combinatie 556 en 1008.

1 juni – 4 augustus; Rondritten Tramweg-Stichting
Elke zondag organiseert de TS rondritten door de stad met het tramstel 303 + 1042. Prijs per persoon 8,-. Start 13:30, terug 16:00 uur.

22 juni-10 augustus; Fenomena
Ter gelegenheid van de Fenomena tentoonstelling en de Hermitage rijdt een lijn 15 als versterking op de route van lijn 5; Stationsplein-Willemsplein en een lijn 19 op de route: Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Statentunnel-Henegouwerlaan-1e Middellandstraat-Middellandplein-Claes de Vrieselaan-G.J. de Jonghweg-Parksluizen-Westzeedijk-Hudsonplein.

24 juli – 14 augustus; Jeugdland Express
Vanuit Zevenkamp, Ommoord en Overschie rijden om 09:30 speciale bussen naar Jeugdlan Ahoy; terug om 16:30 uur. Kosten 3,75 incl. toegang.

5 september; Opening verlengde lijn Woudhoek
De Tramweg Stichting rijdt op de openingsdag van de verlengde lijn in Schiedam tussen Stadserf en Woudhoek met motorrijtuig 220, motorrijtuig 303 + aanhangrijtuig 1042, motorrijtuig 556 + aanhangrijtuig 1008.

6-21 september; Heineken Jazz Festival
Op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen wordt met de Jazz-tram 504 enkele uren gereden vanaf het Stationsplein op een route door de stad.  Plaatsbewijzen 2,50 inclusief een glas bier.

28 september; Dag en Nacht van de Binnenvaart
Vanaf metrostation Leuvehaven rijden de hele dag vanaf 10:30 tot 17:30 uur pendelbussen naar de Meeuwenstraat op het noordereiland.

6 + 11 Oktober; Afscheidsritten RME
De laatste georganiseerde ritten van de RME worden gereden met de motorrijtuigen 523 en 556 vanaf het Stationsplein naar Schiedam-Woudhoek.

1986

26 april; Opening verlengde Metro Marconiplein
Ter gelegenheid van 25 jaar metrobouw en de ingebruikname van het traject Coolhaven-Marconiplein verzorgt de TS een lijn 17 tussen het Stationsplein en het Marconiplein; heen via de route van lijn 1, terug via de route van lijn 4. Gereden wordt met de motorrijtuigen 15, 123+1042, 220 en 303-1008. Jazz-tram 504 rijdt op het traject Blaak-Marconiplein. Infobus 201 is op het Marconiplein geplaatst en SVA-bus 754 rijdt tussen het Oostplein en Kralingsezoom. Daar worden ook behendigheidswedstrijden voor chauffeurs gehouden met de bussen 777, 782, 790, 791 en 792. Als aandachtstrekker is bus 564 met een hijskraan in de lucht gehangen.

3 juli; Winkelopeningen Nieuwe Binnenweg
Ter gelegenheid van winkelopeningen op de Nieuwe Binnenweg rijdt de TS met motorrijtuig 504 en tramstel 303+1008 tussen het Stationsplein en het Heemraadsplein.

13 augustus; Rotterdam Voetbalstad 1
Ter gelegenheid van een open huis in de drie Rotterdamse voetbalstadions van Feijenoord, Sparta en Excelsior rijden er 6 bussen als ringlijn tussen deze stadions op de route Rijnhaven – Stationsplein – Oostplein.

23-24 augustus; Opening café De Unie
Ter gelegenheid van de opening van café De Unie aan de Mauritsweg rijdt de TS dit weekend met de motorrijtuigen 220 en 303 onder lijn 15, tussen het Stationsplein en de Blaak.

29 augustus – 6 september; Heineken Jazz-Festival
Op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen wordt met de Jazz-tram 504 enkele uren gereden vanaf het Stationsplein op een route door de stad. Plaatsbewijzen 2,50 inclusief een glas bier.

6 september; Opening Trammuseum
In verband met de opening van het trammuseum aan de Nieuwe Binnenweg door RET directeur Kunst, verzorgt de TS ritten met motorrijtuig 303+aanhangrijtuig 1008 onder lijnnummer 14, Stationsplein-Heemraadsplein en met motorrijtuig 123+aanhangrijtuig 1042 onder lijnnummer 15, Blaak-Heemraadsplein. Opgesteld staan de motorrijtuigen 1, 15, 220 en 556. Het museum zal elke zaterdag van 11 – 16 uur geopend zijn.

27 september; Brandersfeesten
Jazztram 504 rijdt in verband met de Brandersfeesten in Schiedam van 13 – 17 uur op de route Stadserf – Woudhoek.

1 november; Opening Verlenging De Esch
Na de officiele opening met versierd motorrijtuig 556 door wethouder Laan en conducteur Luc Lutz wordt er op het traject Blaak – De Esch gereden door de tramstellen 303-1008, 123-1042 en de motorrijtuigen 220 en 556.

1987

28 februari; Boerenkapel
Motorrijtuig 2520 rijdt ter ere van carnaval met een boerenkapel tweemaal het traject Hilledijk-Charlois.

1 april – 1 oktober; VVV-rondritten
Dagelijks vertrekt motorrijtuig 523 om 13:15 uur voor een 1 uur durende rondrit met een aansluitende boottocht vanaf het Stationsplein. De route is Stationsplein-Weena-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Viaduct-Kleiweg-Melanchtonweg-lus-terug via Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Westzeedijk-Droogleever Fortuynplein-Westzeedijk-Hudsonplein-Spanjaardstraat-Schiedamseweg-Marconiplein-Mathenesserdijk-Mathenesserbrug-Mathenesserplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein. Kosten 18,50/8,50 p.p. Tijdens de start op 1 april stond museummotorrijtuig 210 van de tramweg Stichting voor informatie opgesteld op het Stationsplein.

2 mei; Landelijk museumweekend
Ter gelegenheid van het Nationaal Museumweekend verzorgt de TS een lijn 17 van 10:00 tot 16:30 uur tussen de Burgemeester Oudlaan en het Marconiplein via de voormalige route van lijn 8. Gereden wordt met de motorrijtuigen 220, 535, 556 en 565.

19 mei; Zweeds hobbyisten
Motorrijtuig 220 wordt ingezet voor een excursie met Zweedse tramhobbyisten.

21 juni – 9 september; Zondagsritten
De VVV organiseert in samenwerking met de TS op de zondagen met tramstel 123-1042 rondritten. Kosten 8,- p.p.

13 juli; Franse hobbyisten
Met motorrijtuig 565 wordt een excursierit gereden met Franse trmhobbyisten.

27 juli – 14 augustus; Jeugdland Express
Vanuit Zevenkamp, Ommoord en Overschie rijden om 09:15 speciale bussen naar Jeugdland Ahoy; terug om 16:30 uur. Kosten 3,75 incl. toegang.

5 – 19 september; Heineken Jazz-Festival
Op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen wordt met de Jazz-tram 504 enkele uren gereden vanaf het Stationsplein op een route door de stad. Plaatsbewijzen 2,50 inclusief een glas bier.

19 september; 60 jaar RET
In het kader van 60 jaar RET is er een open huis aan de Kleiweg. Er rijdt een lijn 10 vanaf het Stationsplein naar de Kleiweg. Hiervoor worden ingezet de motorrijtuigen 476, 535, 556, 565, Jazztram 504, promotietram 515 en VVV-tram 523. Ook is er een tentoonstelling in museum De Dubbelde Palmboom. Op de Kleiweg zelf zijn de volgende motorrijtuigen aanwezig; 1, 13, 123-1042, 242, 303-1008, 220-1355, 373, 631, 744, 840, 2101-2411, 2601, 2303, 210 en de bussen 401 en 223. In de werkplaatsen zelf staan de 2603, 2604, 2605, 841, 842, 119+104, 721, 732, 740, 608, 365, 366 en 319.

27 september; Brandersfeesten
In verband met de Brandersfeesten in Schiedam reed een versterkingslijn 11 met 2 vierassers van 11 tot 18 uur vanaf het Stadserf naar de Woudhoek.

3 oktober; Afscheidsrit NVBS
Ter afscheid van de 251-274 rijtuigenserie wordt door de NVBS een afscheidsrit georganiseerd waarbij motorrijtuig 1315 is hernummerd in 265.

1988

19 maart: Afscheid busserie 500
De SVA organiseert een excursie als afscheid van de 500-busserie met de bussen 572, 577 en 562 van 10.00 tot 17.00 uur. Vertrekpunt Stationsplein, kosten 7,50.

27 maart; Bellebom
In verband met de ontmanteling van een oude vliegtuigbom worden voor evacuatie van de ruim 5000 bewoners 31 autobussen ingezet die voor vervoer naar de Energiehal zorgen alwaar een tijdelijke opvang is geregeld.

1 april – 30 september; VVV-rondritten
Motorrijtuig 523 wordt ingezet voor een dagelijkse rondrit inclusief aansluitende rondvaart voor 18,50. De route is; Stationsplein-West-Kruiskade-Vierambachtsstraat-Marconiplein-Schiedamseweg-Westzeedijk-Blaak-Oostplein-Goudsesingel-Hofplein-Coolsingel-Van Oldenbarneveltstraat-Eendrachtsweg-Westplein-Willemsplein.

7 mei; VIP-rondrit
Een groep van 80 VIP’s krijgen een rondrit door de stad aangeboden met de motorrijtuigen 535, 537, 556 en 565.

28 juni – 27 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET rijdt stoomlocomotief 1904 Ooievaar (Stichting Brabant Rail) met aanhangrijtuig 1040 en zoutaanhanger 545 als tender voor kolen de route: Stationsplein (CS-Zz)-Weena-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein. Er wordt dagelijks gereden behalve op maandag.

23 juli – 19 augustus: Proeftram Grenoble
Met lagevloertram 2020 uit Grenoble wordt proefgereden zowel met personeel, betrokken organisaties als publiek.

21 augustus – 25 september; Historische ritten
Op de zondagen rijdt de TS ritten met historisch materieel vanaf het Stationsplein naar Schiedam-Woudhoek. Vertrek om 13:30 uur, Kosten 8,-.

1 september; Jubileum Erasmus Universiteit
In verband met de jubileumfeesten van de Erasmus Universiteit zet de TS het volgende materieel in: 220, 303+1008, 123+1042, 13, 535, 537, 556, 563.

24-25 september; Wereldhavendagen
In verband met de Wereldhavendagen rijdt een versterkingslijn 15 vanaf het Stationsplein naar het Willemsplein.

9 oktober; Stoomtramrit
Ten behoeve van Brabant-Rail maakt stoomloc 1904 een rit vanuit de remise Kralingen naar het Stadserf Schiedam vanwaar via de Rotterdamsedijk-Mathenenesserdijk-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Mauritsweg-Coolsingel en Blaak weer terug wordt gereden naar de remise.

1989

4 februari; Carnavalsritten
Motorrijtuig 2520 rijdt met de Keilebijters carnavalsritten tussen de Maashaven en het Prinsenplein.

15 – 20 mei: motorrijtuig 1 in Grenoble
Museummotorrijtuig 1 bracht van 15 mei tot 20 mei een bezoek aan Grenoble waar het als toeristentram enkele dagen werd ingezet.

1 juli – 30 augustus Toeristische Museumtram Rotterdam
Dagelijks behalve maandag rijdt de toeristische museumtram TMR, nu gereden door gepensioneerden, op initiatief van de RET. Vanaf het Stationsplein wordt vertrokken om: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, met stoomlocomotief 1904 Ooievaar (Stichting Brabant Rail) en de aanhangrijtuigen HTM 780 en RET 1040. Route: Stationsplein (CS-Zz)-Weena-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein. In verband met klachten van roetoverlast is deze tramlijn eind seizoen 1989 gestopt.

10 juli – 28 juli; Jeugdlandexpress
Vanuit Zevenkamp, Ommoord en Overschie rijden bussen uit de serie 301-305 naar Jeugdland Ahoy.

26 augustus; 600 jaar Delfshaven
Ter gelegenheid van 600 jaar Delfshaven exploiteert de Tramweg Stichting een lijn 17 tussen het Stationsplein en het Marconiplein. Heen werd de route van lijn 1 gevolgd, terug die van lijn 4. Gereden wordt met de motorrijtuigen 220 en 303.

17-27 september; Circus Krone
Voor aanvang en na afloop van de voorstellingen van circus Krone op de Mullerpier, reed een lijn 16 tussen het Stationsplein en de Pelgrimsstraat/Hudsonplein.

30 september; Braderie
In verband met een braderie in Hillegersberg rijdt een Allan-tramstel op de route Stationsplein-Molenlaan.

25 november: NVBS
De NVBS organiseert in samenwerking met de TS een excursie met de tramstellen 536-1040 en 535+1355. Ook motorrijtuig 2303 is van de partij.

1990

1 april; VVV-rondrit
Vanaf 1 april rijdt op zondag motorrijtuig 523 voor de VVV een rit Stationsplein-Willemsplein.

3 mei: Avondexcursie NVBS
Met een historische tram wordt vanaf het Stationsplein een rondrit gemaakt.

12 juli – 19 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET rijdt er een Museumlijn 650 ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Rotterdam. Vanuit de remise Kralingen rijden de motorrijtuigen 1 en 11 een 45 minuten dienst vanaf het Stationsplein. ertrektijden C.S. 10.35, 10.50, 11.20, 11.35, 12,05, 12.20, 12.50, 13.05, 13.35, 13.50, 14.20, 14.35, 15.05, 15.20, 15.50, 16.05, 16.22 uur.  Combikaart; Retourrit en Spido havenrondvaart; 12,50, reductieprijs 7,50 (4-11 jaar en Pas 65).  Route: Stationsplein (CS-Zz)-Kruisplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan- van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein-Westerstraat-Westplein-Van Vollenhovenstraat-Scheepstimmermanslaan-Vasteland-Schiedamsedijk-Churchillplein-Coolsingel-Van Oldenbarneveltplaats-Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (CS-Zz).

16 juli – 3 augustus: Jeugdland Express
Vanuit Zevenkamp, Ommoord en Overschie rijden in deze periode elke dag bussen om 09;30 uur (terug 16:30 uur) naar Jeugdland-Ahoy.

15 september; Openbaar Vervoer Museum
Ter gelegenheid van de opening van het Openbaar Vervoer Museum OVM aan het Oostplein rijdten op 15 september historische trams tussen het Heemraadsplein en het Oostplein.

30 september; Brandersfeesten
Ter gelegenheid van de Brandersfeesten in Schiedam rijdt een lijn 20 met enkele vierassers tussen het Marconiplein en de Woudhoek (Schiedam).

 

1991

30 maart; VVV-ritten
Met motorrijtuig 523 worden vanaf deze datum weer de jaarlijkse VVV-ritten gereden vanaf het Stationsplein naar het Willemsplein. In verband met een defect werd dit rijtuig later vervangen door motorrijtuig 504 en 515.

5 mei, tramparade Amsterdam
In verband met het 60-jarig bestaan van de NVBS wordt in Amsterdam een tramparade gehouden waarin ook de Rotterdamse museumrijtuigen 11, 606 en aanhangrijtuigen 284 meerijden. Op 3 mei werden de rijtuigen naar Amsterdam vervoerd en op 6 mei kwamen zij terug.

31 mei; Dag van het Openbaar vervoer
Op de dag van het openbaar vervoer rijdt museummotorrijtuig 520 rondjes in de stad.

9 juni; Poetry International
In verband met het poetry-festival in het park rijdt er een lijn 14 op de route Stationsplein-Droogleever Fortuynplein.

22 juli – 9 augustus; Jeugdland Express
Vanuit Zevenkamp via Capelle en Schiebroek; vanuit ommoord via de Alexanderpolder-Kralingen-Overschie en Spangen en vanaf Station Noord via Crooswijk en de Beverwaard rijdt weer de Jeugdland Express naar Ahoy. Een dagkaart inclusief toegang kost 5,-.

25 juli – 25 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET, rijdt vanuit de remise Kralingen museumlijn 15 met motorrijtuig 1 en motorrijtuig 11, een 30-minutendienst, alle dagen van 25 juli tot 25 augustus behalve op 27 juli (Zomercarnaval) en 4 augustus (Wielerronde Coolsingel). In de weekends worden toegevoegd: motorrijtuig 119 + aanhangrijtuig 284. Combikaart; Retourrit en Spido havenrondvaart; 12,50, reductieprijs 7,50 (4-11 jaar en Pas 65). Een enkele retourrit kost 2,-. Vertrektijden C.S.  10.15, 10.30, 11.00, 11.15, 11.45, 12,00, 12.30, 12.45, 13.15, 13.30, 14.00, 14.15, 14.45, 15.00, 15.30, 15.45, 16.02, 16.22 uur. Route: Stationsplein (CS-Zz)-Kruisplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan- Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein-Westerstraat-Westplein-Van Vollenhovenstraat-Scheepstimmermanslaan-Eendrachtsweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz).

augustus; Historische ritten
Op de zaterdagen wordt overdag door de RET in samenwerking met het Openbaar Vervoermuseum, de TS en de SVA onder lijnnummer 17 met motorrijtuig 220 historische ritten gereden tussen Oostplein en Heemraadsplein. Een historische bus onder lijnnummer 46 rijdt tussen het Heemraadsplein en de Sluisjesdijk. Kinderen met het vakantiepaspoort rijden gratis, begeleiders betalen 1,50 inclusief toegang tot de remise, het openbaar vervoermuseum en de buswerkplaats.

16 oktober; Schielandshuis
In verband met het jubilerende Schielandshuis rijdt motorrijtuig 1 een gratis halfuurdienst vanaf het Stationsplein naar de Blaak.

1992

30 april; Kermis Mullerpier
In verband met de kermis met het vuurwerk op de Mullerpier rijdt er een lijn 14 vanaf het Stationsplein via de Westzeedijk naar de Spartastraat.

30 april: Koninginnedag
In verband met het bezoek van de Koningin staat museumpaardentram 404 opgesteld in Overschie.

7 juni; Poetry International
Voor het Poetry International festival in het park wordt door de RET onder lijnnummer 14 een dienst onderhouden tussen het Stationsplein en de Spartastraat. De dienst wordt uitgevoerd door de motorrijtuigen 704, 705, 742 en 744. In verband met een ontsporing van motorrijtuig 705 wordt motorrijtuig 814 en later motorrijtuig 747 ingezet.

23 juli: Oudedijk
In verband met de heropening van de Oudedijk rijdt motorrijtuig 11.

23 juli – 10 augustus; Jeugdland Express
Vanuit Zevenkamp via Capelle en Schiebroek; vanuit Ommoord via de Alexanderpolder-Kralingen-Overschie en Spangen en vanaf Station Noord via Crooswijk en de Beverwaard rijdt weer de Jeugdland Express naar Ahoy. Een dagkaart inclusief toegang kost 5,-.

augustus: vestingdagen
In verband met de vestingdagen in Hellevoetsluis zijn daar aanwezig de SVA-bussen 309, 223, 754, 703, 201, 781 en 922.

augustus; historische tramritten
Op de zaterdagen in augustus verzorgt de TS met motorrijtuig 123 onder lijnnummer 17 historische ritten van 11:00 uur tot 15:30 uur. De rit duurt 45 minuten en als route wordt gereden: Stationsplein-Kruisplein-Mauritsweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Westzeedijk-Fortuynplein-Parksluizen-Westzeedijk-Hudsonplein-Spanjaardstraat-Schiedamseweg-Lage Erfbrug-Nieuwe Binnenweg-Heemraadsplein-Mathenesserlaan-Nieuwe Binnenweg-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein. Tevens rijden onder lijnnummer 51 de SVA-bussen 754, 309 en 703 de route Heemraadsplein-Oostplein.

1 augustus – 6 september; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET, rijdt museumlijn 15 vanuit remise Kralingen met motorrijtuig 119 + aanhangrijtuig 284 en motorrijtuig 11, een 45-minutendienst, retourrit 2,-. Combikaart; Retourrit en Spido havenrondvaart; 12,50, reductieprijs 7,50 (4-11 jaar en Pas 65). Vertrektijden C.S.  10.15, 11.00, 11.45, 12.30, 13.15, 14.00, 14.45, 15.30, uur. Op 29 en 30 augustus en 6 september een afwijkende, dubbele dienstregeling. Route: Stationsplein (CS-Zz)-Kruisplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan- Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein-Westerstraat-Westplein-Van Vollenhovenstraat-Scheepstimmermanslaan-Eendrachtsweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz).

13 december: Hillegersberg
Tramstel 303-1008 rijdt onder lijnnummer 14 de hele dag de route Stationsplein-Molenlaan.

1993

17 april; Nationaal Museum Weekend
In verband met het Nationaal Museumweekend rijdt er een lijn 17 met 3 historische trams, de 220, 303+1355 en 556+1042 van de TS een ringlijn langs de musea op de route Stationsplein-Willemsplein-Spanjaardstraat-Oostplein-Stationsplein. Er wordt elk half uur gereden vanaf 10.00 tot 16.30 uur. Een dagkaart kost 2,50.

30 april; Kermis Mullerpier
In verband met de kermis op de Mullerpier rijdt er een lijn 16 tussen de Pelgrimsstraat en het Oostplein.

22 mei: Opening PTT distributiecentrum
In verband met de opening van het nieuwe PTT-distributiecentrum in de Alexanderpolder rijden de museumbussen 309, 562, 754 en 401 een aantal ritten tussen het Delftseplein en het nieuwe centrum.

30-31 mei; Pinksterweekend
Tijdens het Pinksterweekend rijden er onder lijnnummer 13 extra trams op de route Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan.

6 juni; Poetry International
Voor het Poetry Park Festival in het Park rijdt er als lijn 16 een speciale dienst tussen het Stationsplein en het Hudsonplein.

20 juni; Festival
In verband met een festival in het Beatrixpark in Schiedam werden onder lijnnummer 11 extra trams ingezet tussen het Marconiplein en de Woudhoek. Er rijden de 703, 709, 735 en 739, later aangevuld met de 741.

3 juli – 22 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET, rijdt museumlijn 15 vanuit remise Kralingen met motorrijtuig 119 + aanhangrijtuig 284 en motorrijtuig 11, een 45-minutendienst, retourrit 2,-. Combikaart; Retourrit en Spido havenrondvaart; 12,50, reductieprijs 7,50 (4-11 jaar en Pas 65). Vertrektijden C.S.  10.15, 11.00, 11.45, 12.30, 13.15, 14.00, 14.45, 15.30, uur. Op 29 en 30 augustus en 6 september een afwijkende, dubbele dienstregeling. Route: Stationsplein (CS-Zz)-Kruisplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Churchillplein-Schiedamsedijk-Vasteland-Scheepstimmermanslaan- Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein-Westerstraat-Westplein-Van Vollenhovenstraat-Scheepstimmermanslaan-Eendrachtsweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz).

10 juli – 14 augustus; Jeugdpaspoort
Motorrijtuig 123 wordt samen met aanhangrijtuig 1042 op de zaterdagen ingezet voor de Jeugdpaspoortritten onder lijnnummer 17. Vanaf het Stationsplein wordt via de Blaak naar het Oostplein gereden en dan via de route van lijn 6 tot de Spanjaardstraat, Nieuwe Binnenweg, Mauritsweg-Stationsplein. Op de route kunnen het trammuseum en het OV-museum worden bezocht.

11-12 september; Wereldhavendagen
In verband met de Wereldhavendagen rijdt er een lijn 15 op de route Stationsplein-Willemsplein. Ingezet worden de 702, 703, 706 en 823.

1994

30 april, 12 mei, 22 en 23 mei en 11 juni: Toeristische museumtram Rotterdam.
Zie voor verdere info; 2 juli – 21 augustus

19 mei; excursie NVBS
Met de museumrijtuigen 565 – 1355, 11 – 327 en 2603 wordt door de NVBS een rondrit-excursie door Rotterdam georganiseerd.

28 mei: Opening metrotraject Capelle
Ter gelegenheid van de opening van de verlenging van de metro naar Capelle aan den IJssel wordt langs de route in Capelle gereden met de SVA bussen 309, 754, 562, HBM bus 7339 en RET bus 671.

15-17 juli; Davis Cup tournooi
Voor het Daviscup toernooi op de Mullerpier worden twee extra lijnen ingezet. Lijn 16 op het traject Burgemeester Oudlaan-Pelgrimsstraat en lijn 16 op het traject Proveniersplein-Pelgrimsstraat. Vanaf metrostation Kralingse Zoom rijden extra bussen naar de Burgemeester Oudlaan.

2 juli – 21 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET een museumlijn 22 met als standplaats remise Hillegersberg. Gereden wordt met motorrijtuig 1, 11 met aanhangrijtuig 327 en motorrijtuig 119 met aanhangrijtuig 284, 20-minutendienst, prijs 2,50, op woensdag, zaterdag en zondag van 2-7 tot 21-8, behalve 30 juli (Zomercarnaval). Retourrit 2,50. Combikaart; Retourrit, toegang Diergaarde Blijdorp en RET dagkaart; 20,00, reductieprijs 15,00 (4-11 jaar en Pas 65). Vertrektijden C.S.  10.30, 10.50, 11.10, 11.30, 11.50, 12.10, 12.30, 12.50, 13.10, 13.30, 13.50, 14.10, 14.30, 14.50, 15.10, 15.30, 15.50, 16.10, 16.30, 16.45, 17.05 uur. Route: Stationsplein (CS-Zz)-Weena-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Bentincklaan-Bentinckplein-Walenburgerweg-Stationssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Provenierssingel-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz).

19 – 21 augustus: Vestingdagen Hellevoetsluis
Op de vestingdagen in Hellevoetsluis is de SVA aanwezig met de bussen 309, 754, 562 en RET bus 927.

10 – 11 september; Wereldhavendagen
Ter gelegenheid van de Wereldhavendagen wordt met bussen van West Nederland en de SVA bussen 309 en 754 een speciale buslijn gereden langs de diverse attracties van de Wereldhavendagen.

25 september; Brandersfeesten
In verband met de Brandersfeesten in Schiedam rijdt er een lijn 11 tussen het Marconiplein en de Woudhoek. Er wordt gebruik gemaakt van de 700- en 800-serie.

1995

5 mei; Kermis Mullerpier
Voor het vervoer van bezoekers van de Kermis aan de mullerpier wordt gereden met lijn 16 op de route: Burgemeester Oudlaan-Honingerdijk-Oostzeedijk-Oostplein-Goudsesingel-Pompenburg-Hofplein-Weena-Stationsplein-Kruisplein-Mauritsweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Westzeedijk-Droogleever Fortuynplein-Parksluizen-Westzeedijk-Pelgrimsstraat.

20-21 mei; Maaspopfestival
Voor het Maaspopfestival op de Mullerpier wordt lijn 16 (tussendoor ook 18 gefilmd) ingezet van de Burgemeester Oudlaan naar de Pelgrimsstraat. Aangezien van de verwachtte 100.000 bezoekers er slechts 7000 kwamen opdagen werd door de 10 1600-en voornamelijk leeg gereden. Ook de 7 geleden ZWN-bussen die vanaf het Proveniersplein reden trof dit lot. Tussen metrostation Kralingsezoom en de Burgemeester Oudlaan reden bussen.

10 – 11 juni; Dunya-festival
Voor het Dunya Festival (voorheen Poetry International) in het Park rijdt lijn 16 tussen het Oostplein en de Pelgrimsstraat.

1 juli – 20 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET wordt gereden met museumlijn 22, elke woensdag, zaterdag en zondag behalve 29 juli (Zomercarnaval). Motorrijtuig 1, 11 met aanhangrijtuig 327 en motorrijtuig 119 met aanhangrijtuig 284, 20-minutendienst, prijs 2,50. Vertrektijden C.S.  10.30, 10.50, 11.10, 11.30, 11.50, 12.10, 12.30, 12.50, 13.10, 13.30, 13.50, 14.10, 14.30, 14.50, 15.10, 15.30, 15.50, 16.10, 16.30, 16.45 uur. Route: Stationsplein (CS-Zz)-Weena-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Bentincklaan-Bentinckplein-Walenburgerweg-Stationssingel-Proveniersplein (CS-Nz)-Provenierssingel-Schiekade-Hofplein-Weena-Stationsplein (CS-Zz). Tijdens drukke uren werd ook de combinatie 556 – 284 ingezet.

17 – 20 augustus; CHIO
Ten behoeve van bezoekers van het CHIO in het Kralingse Bos worden pendelbussen ingezet vanaf het metrostation Kralingsezoom.

16 september; Tramoptocht 30 jaar TS
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Tramweg Stichting wordt een tramoptocht georganiseerd die bestaat uit het volgende materieel: 220-1355, 119-284, 556-2411, 565-1008, 523. Vanaf de remise Hillegersberg wordt gereden naar het Oostplein, Kralingen, Delfshaven naar het Heemraadsplein. In de remise stonden de 86 en de 192 opgesteld.

oktober – april; Snerttram
In bedrijf komt de Snerttram, een samenwerking (later ondergebracht in een Stichting) met restaurant Brazzo, Boezemstraat 188, Rotterdam. (Anna Paerel – later Bert Swijnenburg). De tram, waarvoor wordt ingezet motorrijtuig 385 rijdt in de periode medio oktober tot medio april. Elke zaterdagmiddag twee ritten en zondagmiddag 1 rit.

16 december; Open Dag Kralingen
Van 10:00 tot 16:00 uur houdt remise Kralingen open huis. Opgesteld staan de rijtuigen: 1-327, 119-284, 220-1355, 210, 523, 537 en 2602. Ook omnibus 111 is van de partij evenals enkele nieuwe trams. Met de motorrijtuigen 565, 368 en later ook 123, wordt een ringlijn door Kralingen gereden.

1996

3 maart; Afscheidsrit
In verband met het vertrek van motorrijtuig 536 naar het Open Luchtmuseum Arnhem, wordt op de Linker Maasoever een afscheidsrit gereden.

30 maart; Van Oldenbarneveltstraat
Ter gelegenheid van de heropening van de Van Oldenbarneveltstraat voor het tramverkeer rijdt het versierde tramstel 119-284 de gehele dag gratis ritten tussen het Oostplein en het Stationsplein.

2 juni; Dunya Festival
Voor het Dunya Festival in het Park rijdt lijn 16 tussen het Stationsplein en het Droogleever Fortuynplein..

 16 juni; Spectrum festival
In verband met het Spectrum-Festival in Schiedam rijdt lijn 11 vanaf het Marconiplein naar de Woudhoek.

 29 juni – 25 augustus; Toeristische Museumtram Rotterdam
Op initiatief van de RET rijdt museumlijn 10 met als standplaats remise Hillegersberg, met uitzondering van 27 juli (Zomercarnaval). In het kader van het jaar van het Industrieel Erfgoed een rit langs interessante locaties. De openingsrit wordt gereden met de rijtuigen 192 en 220. De ritten zelf met de tramstellen 123-1042 en 565-1008, 30 minutendienst, prijs 5,-, reductieprijs 2,50 (4-11 jaar en Pas 65); houders van een RotterdamPas en een Jeugdvakantiepaspoort reizen vrij. Het kaartje is ook geldig in de RET centrumzone 5300. Vertrektijden: 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 uur. Route: Stationsplein (station-CS)-Kruisplein-West Kruiskade-1e Middellandstraat-Claes de Vrieselaan-Mathenesserlaan-Heemraadsplein-Nieuwe Binnenweg-Lage Erfbrug-Schiedamseweg-Spanjaardstraat-Hudsonplein-Schiemond-Westzeedijk-Droogleever Fortuijnplein-Westzeedijk-Vasteland-Schiedamsedijk-Churchillplein-Blaak-Burgemeester van Walsumweg-Oostplein-Goudsesingel-Pompenburg-Hofplein-Coolsingel-Van Oldenbarneveltplaats-Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (CS-Zz). lengte 45 minuten.

29 augustus: ss Maasdam
In verband met het bezoek van het ss Maasdam wordt een pendeldienst met buslijn 30, gereden door bus 516, opgezet om bezoekers te vervoeren tussen Metrostation Rijnhaven en het Wilhelminaplein.

30-31 augustus; Open dagen RET-personeel
Het metrostation Wilhelminaplein is speciaal voor het RET-personeel geopend. Tussen metrostation Maashaven (Gaesbeekstraat) en het Wilhelminaplein rijden de tramstellen 220-1355, 303-1008, 565-1042 en motorrijtuig 192 (30 augustus) en 192-284, 220-1355, 565-1008 (31 augustus).

4 september: Opening Erasmusbrug
Motorrijtuig 723 vervoert Koningin Beatrix vanaf het Stadhuis naar de Erasmusbrug.

6-8 september; Wereldhavendagen
Voor het vervoer van de bezoekers van de Wereldhavendagen rijden de lijnen 16: Stationsplein-Hudsonplein, 20: Maashaven-Wilhelminaplein en na het vuurwerk op 7 september, lijn 15: Stationsplein-illemsplein.

8 september: Brunch
Voor een aantal genodigden wordt op de nieuwe Erasmusbrug een brunch georganiseerd. Om hen uit de wind te houden worden 10 motorrijtuigen van de 1600-serie op de brug opgesteld. Het zijn de 1601, 1611, 1613, 1615, 1616, 1619, 1621, 1633, 1634 en 1635.

15 september; Provenierssingel
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Provenierssingel rijden de museumrijtuigen 192 en 220 de hele dag rondjes Blijdorp over de route Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Schieweg-Schiekade.

28 september; Excursie TS
Met de museumtrams 192 en 220 rijdt de TS een excursierit tussen Schiebroek en Charlois.

29 september; Brandersfeesten
In verband met Brandersfeesten in Schiedam rijdt lijn 11 vanaf het Marconiplein naar de Woudhoek.

12 oktober; 25 jaar R.T.A.
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de R.T.A. maakt museumrijtuig 192 een rit over de nieuwe Erasmusbrug.

19 oktober; NVBS-excursie
De NVBS maakt een excursierit van Schiebroek naar de Beverwaard met de motorrijtuigen 373, 385 en 606.

9 november; Jaarboekje Trams 97
Ter gelegenheid van de verschijning van het Tramjaarboekje 1997 rijdt motorrijtuig 606 als lijn 19 van Charlois naar de Beverwaard.

15 december: TS-excursie
Met motorrijtuig 192 wordt door de TS een uitgebreide excursierit gereden.

27 december; Oliebollen en erwtensoep
Motorrijtuig 385 wordt na een oliebollenrit vanaf deze datum ingezet als snerttram voor rondritten op vrijdag om 18:00 uur en zondag 16:00 uur. De tram vertrekt vanuit de Boezemstraat en de kosten bedragen 27,50 per persoon.

1997

5 maart; Tennistoernooi
In verband met het ABN tennistoernooi in Ahot rijden de RET Tours bussen 124 en 125 een pendeldienst tussen metrostation Slinge en Ahoy.

22 maart; Belgische tramliefhebbers
Voor een excursie met Belgische tramliefhebbers maken de rijtuigen 606 (’s ochtends) en 220-1355 (‘s-middags) een rondrit door Rotterdam.

4-5 april: Opening
In verband met de opening van het nieuwe gerechtsgebouw/belastingkantoor aan het Wilhelminaplein pendelen de museumrijtuigen 556 en 565 vanaf metrostation Maashaven naar het Willemsplein.

12 april: TS-vergadering
In verband met de jaarvergadering van de TS aan de Kleiweg rijdt motorrijtuig 192 en het tramstel 220-1355 de route Stationsplein-Kleiweg.

7-8 juni: Dunya Festival
Voor het Dunya Festival in het Park rijdt lijn 15 tussen het Stationsplein en het Willemsplein en lijn 16 tussen het Oostplein en het Hudsonplein.

28 juni – 31 augustus; Toeristische Museum Tramlijn
Op initiatief van de RET rijdt museumtramlijn 10 vanuit de remise Kralingen, op woensdag t/m zondag, behalve op 26 juli (Zomercarnaval). Gereden wordt met motorrijtuig 192, aanhangrijtuig 284, motorrijtuig 123 met aanhangrijtuig 1042, motorrijtuig 1 met aanhangrijtuig 327 (alleen op de laatste dag) en motorrijtuig 565 met aanhangrijtuig 1008, prijs 7,50, reductieprijs 5,- (kinderen 4-11 en houders Pas 65). De reizigers krijgen een couponboekje uitgereikt. Vertrektijden: 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 uur. Route: Stationsplein (station-CS)-Kruisplein-West Kruiskade-1e Middellandstraat-Claes de Vrieselaan-Mathenesserlaan-Heemraadsplein-Nieuwe Binnenweg-Lage Erfbrug-Schiedamseweg-Spanjaardstraat-Hudsonplein-Schiemond-Westzeedijk-Drooglever Fortuijnplein-Westzeedijk-Vasteland-Schiedamsedijk-Churchillplein-Blaak-Burgemeester van Walsumweg-Oostplein-Goudsesingel-Pompenburg-Hofplein-Coolsingel-Van Oldenbarneveltplaats-Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (CS-Zz).

21 – 24 augustus: CHIO
Voor vervoer van bezoekers aan het C.H.I.O worden vanaf metrostation Kralingsezoom pendelbussen ingezet.

5-7 september: Wereldhavendagen
In verband met de Wereldhavendagen rijdt lijn 15 tussen het Stationsplein en het Willemsplein en lijn 16 op de route Stationsplein-Coolsingel-Spartastraat.

6 september: Coca-Cola
Het tramstel 192-284 wordt ingezet voor filmopnamen ten behoeve van Coca-Cola.

20 september: Beauty
Motorrijtuig 622 wordt ingericht als Beauty-schoonheidssalon en met het bijbehorende arrangement kan met de motorrijtuigen 123, 192 en 523 een historische rit worden gereden vanaf het Stationsplein naar het Willemsplein.

11 oktober: Excursierit
Motorrijtuig 622 rijdt voor RoMeO (officieel opgericht op 15 oktober) en de NVBS een excursierit vanaf de remise Hillegersberg naar de Beijerlandselaan.

19 oktober: 70 jaar RET
In verband met het 70-jarig bestaan van de RET wordt een feestelijke tramparade georganiseerd met passagiers. Ritprijs 1,-. Van de optocht maken deel uit: motorrijtuig 1, motorrijtuig 11+aanhangrijtuig 327, motorrijtuig 119, motorrijtuig 192+aanhangrijtuig 284, motorrijtuig 220, motorrijtuig 303+aanhangrijtuig 1008, motorrijtuig 523+aanhangrijtuig 545, motorrijtuig 556+aanhangrijtuig 1355, motorrijtuig 565+aanhangrijtuig 2411??, motorrijtuig 123+aanhangrijtuig 1042, motorrijtuig 368, motorrijtuig 606, motorrijtuig 723, motorrijtuig 821, motorrijtuig 2101 alsmede een opstelling van de autobussen 309, 562, 754, 938, DAF serie 300, Mercedes serie 400, Volvo serie 600, Alliance serie 800, Ford Granada met omnibus 111, Landrover. Gereden wordt de route: Heemraadsplein-Nieuwe Binnenweg-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein-Weena-Hofplein-Coolsingel-Churchillplein-Blaak-Burgemeester van Walsumweg-Oostplein-Goudsesingel-Pompenburg-Coolsingel-Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg-Nieuwe Binnenweg-Heemraadsplein.

30 oktober; Snerttram
Snerttram 622 uitgerust met de ijsmuts wordt om 13:30 uur gepresenteerd voor het stadhuis. Vanaf 2 november worden elke vrijdag om 18:00 uur en elke zondag om 16:00 uur rondritten gemaakt vanaf de Boezemstraat. Kosten 29,50.

1 – 2 november: HES
Met de motorrijtuigen 721, 741 en 742 worden ‘s-nachts studenten van de HES vervoerd vanaf de Burgemeester Oudlaan naar het Stationsplein.

30 december: Oliebollen
Motorrijtuig 622 start met de oliebollenritten.

1998

8+15 februari: vervangende Metrodienst
Tussen het Stationsplein en het Willemsplein rijdt tramlijn M ter vervanging van de Metro. Dit in verband met een wisselvernieuwing op Rotterdam-Centraal. Ingezet worden de 1612, 1613, 1615, 1616, 1633 en 1635, later ook de 1611.

2 mei – 25 oktober: Contrastrijk
Het Parkhotel van de Bilderberggroep organiseert het arrangement Contrastrijk Rotterdam. Daarvoor wordt ingezet motorrijtuig 504 waarmee op de 1e en de 3e zondag van de maand een rondrit door Rotterdam wordt gemaakt. Kosten inclusief brunch 85,-.

7 mei: NVBS
Een avondexcursie van de NVBS wordt gereden met het tramstel 123-1042 over de route: Oostplein-Burgemeester van Walsumweg-Blaak-Schiedamsedijk-Erasmusbrug naar de Beverwaard, terug via Vasteland-Westzeedijk en Hudsonplein naar de Lage Erfbrug-Heemraadsplein-Mathenesserlaan-Claes de Vrieselaan naar de Statentunnel-Provenierssingel en Hofplein-Pompenburg-Goudsesingel-Jonker Fransstraat en Linker Rottekade naar de Boezemweg-Oostplein.

29 mei: rondrit
De eerste officiele uitgebreide rondrit van motorrijtuig 303 (met aanhangrijtuig 1008) na het ongeval op 16 februari 1994 op het Marconiplein.

6-7 juni: Dunya Festival
Voor het Dunya Festival in het Park rijdt lijn 15 tussen het Stationsplein en het Willemsplein (motorrijtuigen 708, 809) en lijn 16 op 6 juni tussen het Oostplein en het Droogleever Fortuynplein en op 7 juni tussen Het Stationsplein en de Pelgrimsstraat. (deze laatste route via de Coolsingel) (motorrijtuigen 1604, 1613, 1615, 1624, 1633, 1634, 735)

27 juni: stripfestival
Motorrijtuig 123 rijdt een ringlijn in verband met het Stripfestival in de Middellandstraat. Op het hulpspoor aan het Kruisplein staan als reclame voor museumlijn 10 opgesteld de vierassers 515, 523, 537, 556 en 565.

4 juli – 6 september: Toeristische Museumtram Rotterdam
Als activiteit van de Stichting Romeo wordt vanuit de remise Hillegersberg museumtramlijn 10 gereden, een rondrit van 75 minuten op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag met een van de vierassers 515, 523, 537, 556 of 565. Tarief 7,50, reductietarief 5,00 voor kinderen van 4-11 jaar en houders van de Pas 65. Vertrektijden:  10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30 uur vanaf het Stationsplein. Tevens wordt gereden in het museumweekend 18-19 april en op monumentendag 12 september. Route: Stationsplein (station-CS)-Kruisplein-West Kruiskade-1e Middellandstraat-Claes de Vrieselaan-Mathenesserlaan-Heemraadsplein-Nieuwe Binnenweg-Lage Erfbrug-Schiedamseweg-Spanjaardstraat-Hudsonplein-Schiemond-Westzeedijk-Drooglever Fortuijnplein-Westzeedijk-Vasteland-Erasmusbrug-Wilhelminaplein-Erasmusbrug-Vasteland-Scheepstimmermanslaan-Van Vollenhovenstraat-Westplein-Westerstraat-Maasstraat-Willemskade-Willemsplein-Westerstraat-Westplein-Van Vollenhovenstraat-Scheepstimmermanslaan-Eendrachtsweg-Eendrachtsplein-Mauritsweg-Van Oldenbarneveltstraat-Van Oldenbarneveltplaats-Coolsingel-Churchillplein-Blaak-Burgemeester van Walsumweg-Oostplein-Goudsesingel-Pompenburg-Hofplein-Schiekade-Provenierssingel-Proveniersplein-Stationssingel-Walenburgerweg-Bentinckplein-Bentincklaan-Van Aerssenlaan-Stadhoudersweg-Stadhoudersplein-Bergselaan-Schieweg-Schiekade-Hofplein-Coolsingel-Van Oldenbarneveltplaats-Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg-Kruisplein-Stationsplein (CS-Zz).

3 juli-30 september: Circle buslijn
Door de RET wordt de Circle buslijn in bedrijf gesteld die vanaf het Stationsplein een ringlijn vormt langs alle Rotterdamse toeristische attracties. Met een frequentie van 15 minuten wordt elke dag gereden van 10.00 tot 16.00 uur (zondag vanaf 11.00 uur). De prijs bedraagt 7,50 (kinderen 5,-).

31 augustus: verhuizing
Het 2-assige museummateriaal wordt vanaf de remise Hillegersberg overgebracht naar de CWP aan de Kleiweg met de vierassers 565 en 2101.

4-6 september: Wereldhavendagen
In verband met de Wereldhavendagen rijdt lijn 15 op 4 en 5 september van het Stationsplein naar het Willemsplein. Lijn 16 rijdt van 4 tot 6 september de route Stationsplein-Pelgrimsstraat.

26-27 september: Brandersfeesten
Ten behoeve van de Brandersfeesten in Schiedam rijdt lijn 11 vanaf het Marconiplein naar de Woudhoek. Hiervoor worden ingezet de motorrijtuigen 1612, 1613, 1633, 1634 en 1635.

9-11 oktober: Metrobrand
In verband met een stremming van de metro rijdt lijn 14 over de route van lijn 4 vanaf het Stationsplein naar het Marconiplein.

6 november – 28 februari: Snerttram
De snerttram met motorrijtuig 622 in de uitvoering ‘Unox’ is op de vrijdagen om 18:00 uur en op de zondag om 16:00 uur met een rondrit actief vanaf de Boezemstraat. Een arrangement kost 29,50.

1999

4  – 8 februari: Combino
De Combino proeftram maakt proefritten met diverse organisaties/pers/personeel op de Linker Maasoever.

4 maart: Rondrit
Met personeel van drukkerij Holland-Ridderkerk, sponsor van RoMeo, wordt een uitgebreide rondrit gemaakt met de motorrijtuigen 523, 537, 556 en 563.

20 – 29 april: Magdeburg
Met de Magdeburg tram 1314 worden diverse proefritten gemaakt.

2 mei – 25 december: Contrastrijk
Het Parkhotel van de Bilderberggroep organiseert het arrangement Contrastrijk Rotterdam. Daarvoor wordt ingezet motorrijtuig 504 waarmee op de 1e en de 3e zondag van de maand een rondrit door Rotterdam wordt gemaakt. Kosten inclusief brunch 85,-. In de wintermaanden wanneer het te koud is wordt aanhangrijtuig 1042 met omroepinstallatie toegevoegd.

8 mei: Rondrit
RoMeO organiseert met de NVBS een rondrit door Rotterdam met motorrijtuig 608. Vertrokken om 14:00 uur vanaf het Stationsplein keert men om 17:00 uur terug. Kosten 10,-.

6 juni: Dunya Festival
Voor het Dunya-Festival rijdt lijn 16 op het traject: Stationsplein-Weena-Hofplein-Coolsingel-Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg-Eendrachtsplein-Eendrachtsweg-Westzeedijk-Droogleever Fortuynplein-Parksluizen-Westzeedijk-Hudsonplein. Hiervoor worden ingezet de motorrijtuigen 820, 822 en 826.

15 -20 juni: Variotram
Met de Variotram DVG2000 uit Duisburg worden (ook met passagiers) diverse proefritten gemaakt.

3 -4 juli: Achitectuur weekend
In verband met het Architectuur weekend is een groot deel van de binnenstad autovrij. De SVA-bussen 309 en 754 staan samen met RET-Tours bus 122, Vervoer op Maatbus 1501 en de RET bussen 609 en 834 opgesteld op het Churchillplein. Motorrijtuig 504 rijdt gratis ritten tussen het Stationsplein en het Willemsplein. Op 3 en 4 juli wordt met lijn A een ringlijn gereden met de motorrijtuigen 702, 713, 714 en 723.