Wat vinden wij van deze website?

De website ROVM-digitaal is nu 1 jaar ‘in de lucht’.
Een verzameling van verzamelingen rond het onderwerp; de geschiedenis van het openbaar vervoer in Rotterdam en omgeving. Wat dat laatste betreft houden wij aan de gemeente Rotterdam plus één aangrenzende gemeente (met enkele kleine uitzonderingen).

De reacties hebben geleerd dat de website bijzonder op prijs wordt gesteld, maar er is nog heel veel te doen. Gelet op onze uitgangspunten zijn de initiatiefnemers globaal halverwege de eerste opzet.
Tijd om eens rond te vragen hoe de bezoeker er over denkt.

Geen uitgebreide enquête, maar simpel; schrijf op wat je mist, wat beter kan, wat bijzonder gewaardeerd wordt en wat er gedaan kan worden om deze website verder te verbeteren.

Graag je reactie naar ROVM.ret@gmail.com

Bedankt!

  11 comments for “Wat vinden wij van deze website?

 1. andre romp
  18 januari 2015 at 08:49

  machtig man al deze oude plaatjes de herinneringen komen weer terug zo door gaan

 2. Hans Kloos
  18 januari 2015 at 12:09

  Beste mensen,

  Gefeliciteerd met het 1-jarig “jubileum”! Niets dan lof over hetgeen het laatste jaar is gepresteerd. Zeker het fotomateriaal, wat me steeds weer aangenaam verrast heeft.
  Als ik dan toch iets mis: tekeningen van sporensituaties, misschien lijnennetkaarden die als PDF te downloaden zijn!
  Ik zou het verder echt niet weten.
  Ook de opmaak/lay-out is helder.

  Ga zo door!

  Hans Kloos

  • René van der Beek
   18 januari 2015 at 13:48

   Dankjewel Hans, sporensituaties moeten wachten op het boek van Ton van Eijsden dat dit jaar uitkomt en voor de lijnennetkaarten zoeken we nog steeds een technische oplossing. Verder staat er nog heel veel op het programma, maar dat heb je ook in de nieuwsbrief kunnen lezen. Wij gaan door!
   groeten René

 3. Ton van der Smaal
  18 januari 2015 at 15:00

  Ton van der Smaal

  Leuke site met veel oude foto’s, mijn vraag is of er een apart item komt over aanrijdingen of dat het af en toe tussen de ‘gewone’ foto’s door staat zoals nu het geval is.

  vr groet

  • René van der Beek
   18 januari 2015 at 16:16

   Hallo Ton, inderdaad is dat de bedoeling. Voorlopig hebben wij onder het menu Verzamelingen een rubriek ‘ongevallen’. Op termijn zullen daar alle opgaves en foto’s van schadevoertuigen opgenomen gaan worden.
   groeten René van der Beek

   • Ton van der Smaal
    19 januari 2015 at 09:32

    Hallo Rene, Ik ben benieuwd want als Amsterdammer vind ik de RET ook interessant vooral de 50er en 60er jaren, ik wist niet dat jullie zoveel fotomateriaal hadden, heel mooi . Veel succes, ik volg jullie elke dag.
    Met vriendelijke groet Ton van der Smaal

 4. Roel van den Bosch
  18 januari 2015 at 23:19

  Een geweldige website. Complimenten. Ook de wijze waarop jullie met opmerkingen omgaan verdient een pluim. Nu er veel trams en inmiddels bussen op staan heb ik nog eens gekeken in de menubalk. Ik mis nog iets, namelijk de METRO. Toch iets echt Rotterdams…..

  Groeten,
  Roel

  • René van der Beek
   19 januari 2015 at 07:17

   Hallo Roel, ja en nee. Onder Railvervoer > RET > RET-Metro kom je wel op onze Metro-pagina terecht. Daar staat (nog) weinig. Met name omdat er al een RET-Metro website is, zeer uitgebreid, zeker met fotomateriaal. In de tweede plaats heeft een beoogde ‘metro’specialist ondanks toezeggingen nog niets van zich laten horen. We hebben daarom voorlopig prioriteit gegeven aan tram en bus en zullen in de loop van dit jaar ook de metro onder handen gaan nemen. Op korte termijn zal je over de metro in de rubriek knipsels al heel veel gaan terugvinden.
   groeten René

 5. Carl Conzen
  21 januari 2015 at 22:43

  Een heel goedeavond. Ook ik wil jullie van harte gelukwensen met het 1 jarig bestaan van deze geweldige site. Wat heerlijk om zoveel moois te zien. Ik ben achtereenvolgens chauffeur, trambestuurder en groepchef geweest. Kijk nog steeds terug op een geweldige tijd. Door deze site komen er steeds meer herinneringen naar boven. Mijn chauffeurs tijd bracht ik door aan de garage Kleiweg in de zgn. “Zweef”. Als trambestuurder remise Hillegersberg, ook in de “Zweef”. Voor insiders is de Zweef een bekend begrip. Als groepchef had ik mijn vaste stek aan het Emmaplein in Schiedam.
  Het zou ook erg leuk zijn via deze site weer eens in contact te kunnen komen met oud collega’s. Wie weet?
  Nogmaals dank voor al dit moois en ga zo door.
  Groet, Carl Conzen

 6. Leo
  24 januari 2015 at 11:54

  Hele leuke site. Vooral doorgaan. Ik heb alleen 1 puntje van kritiek: de site is traag. Klik je een link aan, dan duurt het even.

  • René van der Beek
   24 januari 2015 at 15:13

   Hallo Leo, bedoel je met ‘link’ een volgend menu-onderdeel waarop je moet wachten na het aanklikken? Het meest komt dat voor wanneer er grote fotogalerijen worden geopend, dat kost erg veel tijd. We proberen daarom de galerijen uit maximaal 150 foto’s te laten bestaan. Zijn het er meer dan kost dat inderdaad (te)veel tijd. Helaas hebben we daar nog geen technische oplossing voor. Dank voor je reactie!
   groeten René

Geef een reactie