Fotopagina Koersborden van de RTM

Een foto overzicht van de door de RTM gebruikte koersborden.
Niet alleen hadden de gebruikte koersborden een eigen kleur per lijn, alhoewel er een enkele dubbeling was, ook de vorm van het bord verschilde per lijn.

  2 comments for “Fotopagina Koersborden van de RTM

 1. Schoenmakers
  28 juli 2014 at 19:25

  Waar zijn de beelden van de paardentram van Schiedam naar Rotterdam via Delfshaven richting Delftse poort, dit was de eerste verbinding die RTM onderhield en later door de stoomtram overgenomen en weer later overgenomen door RET of doen jullie ook aan geschied vervalsing.

  • Ren√© van der Beek
   28 juli 2014 at 19:42

   Beste Schoenmaker P, Geschiedvervalsing, dat is wel een hele bijzondere!
   Wellicht bent u beter gedocumenteerd dan wij maar volgens de ons ter beschikking staande gegevens was de eerste railverbinding voor openbaar vervoer tussen Rotterdam en Schiedam die van ……. de spoorwegen. Over de weg, en daar hebben wij het uiteraard over, was de stoomtram die als eerste een railverbinding onderhield tussen Rotterdam en Schiedam, welke werd opgevolgd door de elektrische tram. Een stukje van de route die de stoomtram volgde, tussen Delfshaven en Rotterdam, werd later wel door een paardentram verzorgd. Mocht u anderszins gedocumenteerd zijn, dan horen wij dit heel graag!

Geef een reactie